ARN

Autodemontagebedrijven kiezen voor Erkend Duurzaam

Autodemontagebedrijven kiezen voor Erkend Duurzaam Thursday 17 May 2018
Vooraanstaande ondernemers in de demontagebranche kiezen, in samenwerking met branchevereniging voor voertuigdemontage Stiba, voor aantoonbaar MVO-beleid met ‘Erkend Duurzaam’.


In samenwerking met vooraanstaande autodemontagebedrijven is gestart met de ontwikkeling van Erkend Duurzaam voor de autodemontage branche. In de gehele automotive sector is namelijk steeds meer vraag naar echt aantoonbaar MVO-beleid. Daarom wordt er een MVO-module ontwikkeld op basis van het reeds zeer succesvolle Erkend Duurzaam programma. “De aanpak van Erkend Duurzaam sluit naadloos aan op de bestaande kwaliteitsnorm Kwaliteitszorg Demontage (KZD) en voldoet volledig aan de internationale norm voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ISO 26000”, aldus Albert de Boer van Reclycar.

“Autodemontagebedrijven staan aan het begin van de recyclingketen. Zij leveren daarmee al meer dan 20 jaar een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie”, zegt De Boer. Met het Erkend Duurzaam certificaat toont het autodemontagebedrijf aan dat de bedrijfsvoering aan de hoogste standaarden voldoet. Er wordt gekeken naar diverse duurzame aspecten zoals personeelsbeleid, veiligheid, milieubescherming en de inzet van duurzame productiemiddelen. Door het aanbrengen van enkele veranderingen zorgt dit naast een betere leefomgeving ook voor diverse kostenbesparingen.

Over Producenten Verantwoordelijkheid Nederland

De Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN) is in 2011 formeel opgericht en heeft ten doel:

Het behartigen van de belangen van de leden en de aan de leden verbonden producenten en/of importeurs voor zover deze belangen betrekking hebben op een goede invulling van producentenverantwoordelijkheid. Het ten behoeve van producenten en/of importeurs die zijn aangesloten bij de leden van de vereniging het zoveel als mogelijk optimaliseren en standaardiseren van de inzamel- en recyclingsystemen (in de ruimste zin van het woord) van de leden van de vereniging.

Nieuws

Contact

Deze website is een initiatief van de Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN)

Mail: vpn@producenten-verantwoordelijkheid.nl
Telefoon: 088 - 024 1100