Stibat

Stibat

Stibat In Nederland is wettelijk vastgelegd hoe inzameling en recycling van lege batterijen verloopt. De overheid en verwerkingsbedrijven spelen hierin een rol, maar ook medewerking van producenten en winkelbedrijven is essentieel. Ondernemers die (producten met) batterijen importeren, produceren en verkopen, zijn daarom verplicht een bijdrage te leveren aan het proces.

Producenten en importeurs dragen een klein bedrag af voor iedere batterij die zij op de Nederlandse markt brengen: de zogenoemde beheerbijdrage. Met deze bijdrage bekostigt Stibat het transport, de sortering en de recycling van lege batterijen. Ook de ontwikkeling van publiekscampagnes wordt uit de beheerbijdrage betaald.

Als een spin in het web zorgt Stibat ervoor dat alle partijen kunnen meewerken aan inzameling van lege batterijen. Bijvoorbeeld met informatie over wet- en regelgeving, een administratieprogramma en een ophaalservice voor afgedankte batterijen. Daarnaast zet Stibat campagnes op om het inzamelgedrag van consumenten positief te beïnvloeden.


Meer informatie: www.stibat.nl

  • Afvalbeheersbijdrage voor batterijen en accu’s algemeen verbindend verklaard

    Afvalbeheersbijdrage voor batterijen en accu’s algemeen verbindend verklaard

    Tuesday 30 October 2018 - Zoetermeer, 30 oktober 2018 - Bedrijven die draagbare batterijen en accu’s produceren of importeren zijn vanaf 22 oktober 2018 verplicht om bij te dragen aan het inzamelsysteem voor batterijen en accu’s. Vanaf die datum gaat namelijk een algemeen verbindendverklaring (AVV) gelden. De aangesloten bedrijven bij Stichting…
  • ‘Batterij… of je leven?’: zamel ze in met Halloween

    ‘Batterij… of je leven?’: zamel ze in met Halloween

    Wednesday 17 October 2018 - Iedereen weet het: batterijen zijn slecht voor het milieu en ze horen niet in de afvalbak. Om ouders en kinderen daarop te attenderen, start Stibat de Halloweencampagne ‘Batterij… of je leven?’, die ouders en kinderen oproept om met Halloween naast snoep, ook batterijen in te zamelen. Tussen woensdag 17 en donderdag 25…

Over Producenten Verantwoordelijkheid Nederland

De Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN) is in 2011 formeel opgericht en heeft ten doel:

Het behartigen van de belangen van de leden en de aan de leden verbonden producenten en/of importeurs voor zover deze belangen betrekking hebben op een goede invulling van producentenverantwoordelijkheid. Het ten behoeve van producenten en/of importeurs die zijn aangesloten bij de leden van de vereniging het zoveel als mogelijk optimaliseren en standaardiseren van de inzamel- en recyclingsystemen (in de ruimste zin van het woord) van de leden van de vereniging.

Nieuws

Contact

Deze website is een initiatief van de Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN)

Mail: vpn@producenten-verantwoordelijkheid.nl
Telefoon: 088 - 024 1100