Stibat

Stibat

Stibat In Nederland is wettelijk vastgelegd hoe inzameling en recycling van lege batterijen verloopt. De overheid en verwerkingsbedrijven spelen hierin een rol, maar ook medewerking van producenten en winkelbedrijven is essentieel. Ondernemers die (producten met) batterijen importeren, produceren en verkopen, zijn daarom verplicht een bijdrage te leveren aan het proces.

Producenten en importeurs dragen een klein bedrag af voor iedere batterij die zij op de Nederlandse markt brengen: de zogenoemde beheerbijdrage. Met deze bijdrage bekostigt Stibat het transport, de sortering en de recycling van lege batterijen. Ook de ontwikkeling van publiekscampagnes wordt uit de beheerbijdrage betaald.

Als een spin in het web zorgt Stibat ervoor dat alle partijen kunnen meewerken aan inzameling van lege batterijen. Bijvoorbeeld met informatie over wet- en regelgeving, een administratieprogramma en een ophaalservice voor afgedankte batterijen. Daarnaast zet Stibat campagnes op om het inzamelgedrag van consumenten positief te beïnvloeden.


Meer informatie: www.stibat.nl

  • Huishoudbeurs 2019: consumenten leveren massaal batterijen in

    Huishoudbeurs 2019: consumenten leveren massaal batterijen in

    Thursday 28 February 2019 - Zoetermeer, 28 februari 2019 - Tijdens de Huishoudbeurs zamelde Stibat maar liefst 160.820 batterijen in. De beurs, die van zaterdag 16 tot en met zondag 24 februari in de Amsterdamse RAI plaatsvond, trok dit jaar 200.000 bezoekers. Bij de stand van Stibat, dé batterijeninzamelaar van Nederland, konden bezoekers batterijen…
  • Elektrische inzameling batterijen zorgt voor flinke CO2-beparing

    Elektrische inzameling batterijen zorgt voor flinke CO2-beparing

    Monday 28 January 2019 - De elektrische inzameling van batterijen in de regio Haarlem, Amsterdam en de kop van Zuid-Holland zorgt voor een flinke CO2-besparing. Deze nieuwe en schonere manier van inzamelen bespaart jaarlijks ruim 27 ton CO2. De batterijen worden na inzameling verwerkt tot waardevolle grondstoffen. Dat betekent dus twee keer winst…

Over Producenten Verantwoordelijkheid Nederland

De Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN) is in 2011 formeel opgericht en heeft ten doel:

Het behartigen van de belangen van de leden en de aan de leden verbonden producenten en/of importeurs voor zover deze belangen betrekking hebben op een goede invulling van producentenverantwoordelijkheid. Het ten behoeve van producenten en/of importeurs die zijn aangesloten bij de leden van de vereniging het zoveel als mogelijk optimaliseren en standaardiseren van de inzamel- en recyclingsystemen (in de ruimste zin van het woord) van de leden van de vereniging.

Nieuws

Contact

Deze website is een initiatief van de Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN)

Mail: vpn@producenten-verantwoordelijkheid.nl
Telefoon: 088 - 024 1100