Stibat

‘Batterij… of je leven?’: zamel ze in met Halloween

‘Batterij… of je leven?’: zamel ze in met Halloween Wednesday 17 October 2018
Iedereen weet het: batterijen zijn slecht voor het milieu en ze horen niet in de afvalbak. Om ouders en kinderen daarop te attenderen, start Stibat de Halloweencampagne ‘Batterij… of je leven?’, die ouders en kinderen oproept om met Halloween naast snoep, ook batterijen in te zamelen. Tussen woensdag 17 en donderdag 25 oktober kunnen zij zich aanmelden op de website legebatterijen.nl/halloween en verloot Stibat een inzameltas in Halloweenstijl.


Veel mensen leveren hun batterijen al apart in, maar er zijn nog genoeg batterijen in te zamelen bij mensen thuis. Zo blijkt uit onderzoek dat Nederlanders gemiddeld 118 batterijen in huis hebben, 5 meer dan in 2015. 81 zitten in apparaten en 10 in apparaten die niet meer worden gebruikt. Verder hebben huishoudens 17 nieuwe en 11 lege batterijen losliggen. Gezinnen zonder kinderen gebruiken 73 batterijen en alleenstaanden 53. Gezinnen mét kinderen zijn de grootverbruikers, zij hebben maar liefst 133 batterijen in huis.

Extra stimulans

Om deze gezinnen extra te stimuleren batterijen in te zamelen, gaat op woensdag 17 oktober de Halloweenactie van Stibat van start. Het idee is dat kinderen langs de deuren gaan om naast snoep ook batterijen in te zamelen en roepen: ‘Batterij… of je leven?’. Ze kunnen tot donderdag 25 oktober op de website legebatterijen.nl/halloween een speciale inzameltas aanvragen. Stibat verloot er duizend onder de aanvragers.

Inzamelproject basisscholen

Deze campagne loopt naast de al bestaande acties van Stibat voor kinderen (en ouders). Zo kan een basisschool meedoen met het inzamelproject en voor mooie producten sparen. Voor elke kilo batterijen ontvangt de school een spaarpunt. En voor basisschoolkinderen die alles willen weten over batterijen heeft Stibat speciaal educatiemateriaal.

Kijk voor meer informatie over de actie op www.legebatterijen.nl/halloween.

Over Stibat

Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In meer dan tweeëntwintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk van ruim 24.000 inleverpunten op bij winkels en scholen. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dé oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van batterijen. Kijk voor meer informatie op www.stibat.nl en www.legebatterijen.nl.

Over Producenten Verantwoordelijkheid Nederland

De Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN) is in 2011 formeel opgericht en heeft ten doel:

Het behartigen van de belangen van de leden en de aan de leden verbonden producenten en/of importeurs voor zover deze belangen betrekking hebben op een goede invulling van producentenverantwoordelijkheid. Het ten behoeve van producenten en/of importeurs die zijn aangesloten bij de leden van de vereniging het zoveel als mogelijk optimaliseren en standaardiseren van de inzamel- en recyclingsystemen (in de ruimste zin van het woord) van de leden van de vereniging.

Nieuws

Contact

Deze website is een initiatief van de Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN)

Mail: vpn@producenten-verantwoordelijkheid.nl
Telefoon: 088 - 024 1100