Stichting Stibat Services

Dick Zwaveling benoemd als secretaris van Stichting Stibat Services

Dick Zwaveling benoemd als secretaris van Stichting Stibat Services Thursday 5 September 2019
Per 1 september 2019 is Dick Zwaveling benoemd tot secretaris van het bestuur van Stibat Services.


Dick Zwaveling is eigenaar van Rensus, bureau voor onderzoek, advies en management in afvalstromen en secundaire grondstoffen. Voorheen was Zwaveling onder meer werkzaam als general manager van Stichting Nedvang, verantwoordelijk voor de recycling van alle verpakkingsmaterialen in Nederland.

Voorzitter Laurens ten Horn: “Met de komst van Dick Zwaveling is Stibat opnieuw een ervaren en deskundig bestuurder rijker. Dick heeft een indrukwekkend track record op het gebied van duurzaamheid, circulaire economie en producentenverantwoordelijkheid en is bekend met het reilen en zeilen van een uitvoeringsorganisatie”.

Over Stibat

Stibat biedt als non-profit organisatie diensten en oplossingen op het gebied van de inzameling, recycling, informatie, rapportage en maatwerkoplossingen van batterijen en accu’s. Dit alles volgens de Europese wet- en regelgeving. Organisaties die hieromtrent advies nodig hebben of op zoek zijn naar een betrouwbare partner, kunnen bij Stibat terecht. Daarnaast ontzorgt Stibat producenten en importeurs van batterijen en accu’s ten aanzien van het nakomen van hun producentenverantwoordelijkheid.

Over Producenten Verantwoordelijkheid Nederland

De Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN) is in 2011 formeel opgericht en heeft ten doel:

Het behartigen van de belangen van de leden en de aan de leden verbonden producenten en/of importeurs voor zover deze belangen betrekking hebben op een goede invulling van producentenverantwoordelijkheid. Het ten behoeve van producenten en/of importeurs die zijn aangesloten bij de leden van de vereniging het zoveel als mogelijk optimaliseren en standaardiseren van de inzamel- en recyclingsystemen (in de ruimste zin van het woord) van de leden van de vereniging.

 

Nieuws

Contact

Deze website is een initiatief van de Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN)

Mail: vpn@producenten-verantwoordelijkheid.nl
Telefoon: 088 - 024 1100