Wecycle

Elbuco wordt Wecycle Premium Pick-up Partner

Elbuco wordt Wecycle Premium Pick-up Partner Tuesday 10 April 2018
Elbuco, aanbieder van leaseconcepten voor consumenten-producten, wordt Wecycle Premium Pick-up Partner. Dit betekent dat klanten van Elbuco bij de bezorging en installatie van een nieuw groot elektrisch apparaat niet alleen het oude grote exemplaar, maar ook afgedankte kleine apparaten mee terug kunnen geven voor recycling. Deze service biedt Wecycle aan samen met vervoerders en (online) winkels. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste).


Naast de wettelijke oud-voor-nieuw-regeling, waarbij de consument een vergelijkbaar product kan meegeven aan de bezorger van een nieuw elektrisch apparaat, bieden Wecycle Premium Pick-up Partners de mogelijkheid op dat moment ook andere kleine apparaten mee te geven. Dit betekent meer service voor klant en meer recycling van e-waste. Kijk hier voor een korte video over de Premium Pick-up service.

Elbuco werkt al samen met Wecycle als inzamelpartner en breidt haar service uit als Premium Pick-up Partner. Anne Bouk Swildens, marketing manager van Elbuco: “Elbuco biedt high service leaseconcepten. Van televisie tot wasmachine en van e-bike tot laptop. Na een eerste abonnementsperiode verlengen we de lineaire keten door een product in de refurbished lease aan te bieden. Is de kwaliteit van een product niet meer volgens onze standaarden, dan wordt deze via Wecycle gerecycled tot waardevolle grondstoffen. Het retour nemen van ook kleine apparaten bij onze klanten past helemaal binnen de services die wij willen bieden.”

Door de Premium Pick-up service maakt Wecycle het inleveren van afgedankte kleine elektrische apparaten makkelijk. “Mensen willen graag eenvoudig en dichtbij hun oude kleine apparaten inleveren”, zegt Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle. “Via onze Premium Pick-up service kan dit ook nog eens verantwoord, want de afgedankte apparaten laten wij optimaal recyclen tot nieuwe grondstoffen.” Meer (online) retailers zijn welkom zich aan te sluiten bij de Wecycle Premium Pick-up service, die nu door zo’n 70 retailers en vervoerspartners wordt aangeboden.

Voordelen retailer en consument

De Wecycle Premium Pick-up service heeft verschillende voordelen. Zo heeft de consument bij de bezorging en installatie van een groot apparaat even de tijd om kleine apparaten bij elkaar te zoeken. De bezorgers zijn gewend om te gaan met elektrische apparaten en mogen deze ook vervoeren. De inzamelpartner ontvangt de normale kostenvergoeding voor de ingeleverde apparaten.

Over Elbuco

Elbuco biedt al meer dan veertig jaar high service leaseconcepten voor consumentengoederen. Van televisie tot wasmachine en van e-bike tot boxspring. Daarmee bieden zij hun klanten behalve zekerheid ook flexibiliteit en gemak.

Over Wecycle

Wij zijn de stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dit doen we voor zes producentenorganisaties, waarbij 1.750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. De inzameling en recycling organiseren we kostenefficiënt en met een maximaal milieurendement. We hebben 10.000 inzamelpunten in Nederland en werken samen met veel inzamelpartners waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan de circulaire economie.

In onze Wecycle Service Centers verbinden we de circulaire met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, geven we mensen die moeilijk meekomen in de reguliere arbeidsmarkt perspectief op een baan en neemt de kwaliteit van recycling toe.

In 2017 hebben wij 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.

Over Producenten Verantwoordelijkheid Nederland

De Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN) is in 2011 formeel opgericht en heeft ten doel:

Het behartigen van de belangen van de leden en de aan de leden verbonden producenten en/of importeurs voor zover deze belangen betrekking hebben op een goede invulling van producentenverantwoordelijkheid. Het ten behoeve van producenten en/of importeurs die zijn aangesloten bij de leden van de vereniging het zoveel als mogelijk optimaliseren en standaardiseren van de inzamel- en recyclingsystemen (in de ruimste zin van het woord) van de leden van de vereniging.

Nieuws

Contact

Deze website is een initiatief van de Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN)

Mail: vpn@producenten-verantwoordelijkheid.nl
Telefoon: 088 - 024 1100