Wecycle

Interactief touchscreen daagt uit voor high score in recyclen

Interactief touchscreen daagt uit voor high score in recyclen Tuesday 3 July 2018
Van maandag 2 tot met zondag 8 juli kan iedereen een high score bereiken in de Wecycle-game, die kan worden gespeeld op interactieve touchscreens van ExterionMedia in 20 winkelcentra verspreid over het land. Via een swipespel kunnen bezoekers laten zien hoe goed zij afgedankte spaarlampen kunnen recyclen, door zo snel mogelijk de lampen in de inleverbak en de boodschappen in het winkelmandje te krijgen. De game wordt tegelijkertijd in de winkelcentra gespeeld, waardoor de high score landelijk en live zichtbaar is. Wecycle, die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt, is hiermee één van de eerste adverteerders die deze techniek toepast.De gratis te spelen game is onderdeel van de campagne om het inleveren te stimuleren van afgedankte lampen en kleine ICT-apparaten in de Wecycle-bak in de supermarkt. Door lampen in de juiste bak te swipen in een game, worden consumenten op een onderhoudende manier geïnformeerd en mentaal voorbereid op het gewenste inlevergedrag.

Het spelen in de winkelcentra is anoniem. Het spel is tot en met 15 juli ook op de mobiele telefoon of tablet te spelen via wecycle.nl/scoor. Bij spelen op mobiel of tablet zijn prijzen te winnen.

In de volgende plaatsen (winkelcentra) is de Wecycle-game te spelen:
Amstelveen (Stadshart)
Apeldoorn (Oranjerie)
Arnhem (Kronenburg)
Etten-Leur (winkelcentrum)
Haarlem (Schalkwijk)
Haarlemmermeer (4Meren en De Symfonie)
Heerhugowaard (Middenwaard)
Leiderdorp (Winkelhof)
Naaldwijk (De Tuinen)
Nieuwegein (Cityplaza)
Nijmegen (Molenpoort)
Purmerend (Willem Eggert)
Rijswijk (Prinsenpassage)
Roosendaal (Roselaar)
Rotterdam (Alexandrium en Zuidplein)
Utrecht (Overvecht)
Weert (Munt Passage)
Zoetermeer (Stadshart)

Over Wecycle

Wij zijn de stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dit doen we voor zes producentenorganisaties, waarbij 1.750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. De inzameling en recycling organiseren we kostenefficiënt en met een maximaal milieurendement. We hebben 10.000 inzamelpunten in Nederland en werken samen met veel inzamelpartners waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan de circulaire economie.

In onze Wecycle Service Centers verbinden we de circulaire met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, geven we mensen die moeilijk meekomen in de reguliere arbeidsmarkt perspectief op een baan en neemt de kwaliteit van recycling toe.

In 2017 hebben wij 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.

Over Producenten Verantwoordelijkheid Nederland

De Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN) is in 2011 formeel opgericht en heeft ten doel:

Het behartigen van de belangen van de leden en de aan de leden verbonden producenten en/of importeurs voor zover deze belangen betrekking hebben op een goede invulling van producentenverantwoordelijkheid. Het ten behoeve van producenten en/of importeurs die zijn aangesloten bij de leden van de vereniging het zoveel als mogelijk optimaliseren en standaardiseren van de inzamel- en recyclingsystemen (in de ruimste zin van het woord) van de leden van de vereniging.

Nieuws

Contact

Deze website is een initiatief van de Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN)

Mail: vpn@producenten-verantwoordelijkheid.nl
Telefoon: 088 - 024 1100