Wecycle

Platform en recycletainment helpen circulaire keuzes te maken

Platform en recycletainment helpen circulaire keuzes te maken Tuesday 18 September 2018
Wat doe jij? Met deze vraag roept Wecycle in een nieuwe campagne mensen op na te denken over circulaire keuzes rond gebruikte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. De platformen watismijnapparaatwaard.nl en watismijnlampwaard.nl geven de consument hierover informatie. Deze zijn ‘powered by Wecycle’ en bieden ook ruimte aan andere organisaties om elkaars boodschap te versterken. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.


De platformen watismijnapparaatwaard.nl en watismijnlampwaard.nl geven mensen informatie over de keuzes nadat een apparaat of lamp is gebruikt: inleveren voor recycling, repareren, verkopen of weggeven. “Al deze mogelijkheden zijn beter dan weggooien,” zegt Jan Vak, directeur Wecycle. Partners van het platform zijn de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland, Milieu Centraal, Stichting Repair Café International en Uneto-Vni. Jan Vlak: “De vuilnisbak is onze gezamenlijke vijand en met dit platform bereiken we ook mensen die in eerste instantie niet denken aan inleveren voor recycling en wel aan producthergebruik of levensduurverlenging.”

Recycletainment

In diverse filmpjes van 6 seconden op Facebook, Instagram en YouTube roepen apparaten en lampen hun eigenaren op een keuze te maken en in actie te komen: inleveren, repareren, verkopen of weggeven. Vaak zijn meerdere opties mogelijk, de keuze is aan de consument. Ook via billboards langs snelwegen, in drukke winkelgebieden, op NS-stations en bij voetbalwedstrijden wordt de komende weken de aandacht geleid naar het platform. “Het is een nieuwe en leuke manier om onze boodschap over te brengen, vandaar dat we het recycletainment noemen,” aldus Jan Vlak.Wecycle_boor.mp4
3.99 MB

Wecycle_bureaulamp.mp4
3.9 MB

Wecycle_gameconsole.mp4
4.26 MB

Wecycle_koelkast.mp4
3.66 MB

Wecycle_ledlamp.mp4
3.13 MB

Wecycle_mobieltje.mp4
3.85 MB

Wecycle_stofzuiger.mp4
4.41 MB

Wecycle_TV.mp4
4.5 MB


Over Wecycle

Wij zijn de stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dit doen we voor zes producentenorganisaties, waarbij 1.750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. De inzameling en recycling organiseren we kostenefficiënt en met een maximaal milieurendement. We hebben 10.000 inzamelpunten in Nederland en werken samen met veel inzamelpartners waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan de circulaire economie.

In onze Wecycle Service Centers verbinden we de circulaire met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, geven we mensen die moeilijk meekomen in de reguliere arbeidsmarkt perspectief op een baan en neemt de kwaliteit van recycling toe.

In 2017 hebben wij 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.

Over Producenten Verantwoordelijkheid Nederland

De Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN) is in 2011 formeel opgericht en heeft ten doel:

Het behartigen van de belangen van de leden en de aan de leden verbonden producenten en/of importeurs voor zover deze belangen betrekking hebben op een goede invulling van producentenverantwoordelijkheid. Het ten behoeve van producenten en/of importeurs die zijn aangesloten bij de leden van de vereniging het zoveel als mogelijk optimaliseren en standaardiseren van de inzamel- en recyclingsystemen (in de ruimste zin van het woord) van de leden van de vereniging.

Nieuws

Contact

Deze website is een initiatief van de Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN)

Mail: vpn@producenten-verantwoordelijkheid.nl
Telefoon: 088 - 024 1100