Wecycle

Supergaande stapt in recycle business

Supergaande stapt in recycle business Monday 4 December 2017
Niet veel jongeren weten het: de grondstoffen die nodig zijn om mobiele telefoons, tablets en andere apparaten te maken, raken langzaam maar zeker op. Dat probleem is alleen maar op te lossen door afgedankte apparaten in te leveren, zodat daar weer nieuwe van gemaakt kunnen worden. Wecycle heeft daarom de hulp ingeroepen van populaire vloggers Nesim en Qucee van het veelbekeken YouTube-kanaal Supergaande. Zij zijn het gezicht van een nieuwe Wecycle-campagne, die de huidige digital natives ertoe moet aanzetten al hun oude apparaten in te leveren.


Wecycle voert campagne om de bekendheid van de inleverbakken in winkels bij jongeren tussen de 13 en 17 jaar vergroten. Deze inleverbakken zijn ook voor jongeren makkelijk te gebruiken. Nesim en Qucee van Supergaande werken daaraan mee: zij volgen hun oude mobiel van de inleverbak in de winkel via het sorteercentrum naar de recyclefabriek. Nesim & Qucee: “We werken mee aan deze campagne, omdat we het belangrijk vinden om jongeren te laten zien hoe we goed met de aarde om kunnen gaan en dat iedereen wat kan doen om hieraan bij te dragen.” De vlog –onderdeel van een nieuwe serie ‘Supergaande aan het werk’ – is te zien op het YouTube-kanaal van Supergaande.


Wecycle is voor haar nieuwste jongerencampagne een samenwerking gestart met de jongens van het populaire YouTube-kanaal Supergaande. Presentatoren Nesim en Qucee volgens in een van hun vlogs hun oude mobiele telefoon, nadat deze is ingeleverd voor recycling. Wecycle wil jongeren zo stimuleren om hun oude apparaten naar de inleverbakken te brengen.

Tieners van nu beschikken over méér apparaten dan welke voorgaande generatie ook. Echter, 86 procent van de jongeren onderneemt zelf geen actie bij een kapot apparaat: zij leveren hun oude mobiele telefoon, gameconsole, föhn, headset, speaker of tablet nauwelijks in voor recycling. Die belanden in een la of verdwijnen soms gewoon in de vuilnisbak. Niet cool, want op die manier kunnen ze niet worden gerecycled. En dat is hard nodig om ook in de toekomst over voldoende apparaten te kunnen beschikken.

Jaarlijks voert Wecycle campagne speciaal gericht op jongeren om hen aan te zetten tot het inleveren van e-waste. Eerder werkte de organisatie al samen met de artiesten Ronnie Flex, DJ Dyna en meidengroep TP4Y.

Over Supergaande

Supergaande is het YouTube-kanaal van Nesim Najih en Quentin Correia. Zij maken wekelijks video’s waaronder (straat)interviews met bekende artiesten. Ook hebben zij inmiddels meerdere hits op hun naam staan, zoals ‘Pardon Doe Normaal’ en ‘Wat Nog Meer?’. De meer dan 470.000 abonnees op hun YouTube-kanaal bestaan voornamelijk uit jongeren tussen de 12 en 20 jaar, bij wie de video’s mateloos populair zijn.

Over Wecycle

Wij zijn de stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dankzij onze inspanningen krijgen de materialen uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen een nieuw leven. Hiervoor werken we samen met 317 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 70 kringloopbedrijven, 170 kinderboerderijen, 2.000 scholen en heel veel consumenten.

In onze Wecycle Service Centers verbinden we de circulaire met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, geven we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief op een reguliere baan.

We garanderen een optimale recycling met de modernste technieken. Grondstoffen voor nieuwe producten halen we uit oude producten. Zo hoeven we minder ’nieuwe' grondstoffen uit de natuur te halen. Schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. De uitstoot van CO2 wordt vermeden. We voorkomen dat apparaten in de illegale export belanden. Daar zetten we ons dagelijks met hart en ziel voor in.

Over Producenten Verantwoordelijkheid Nederland

De Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN) is in 2011 formeel opgericht en heeft ten doel:

Het behartigen van de belangen van de leden en de aan de leden verbonden producenten en/of importeurs voor zover deze belangen betrekking hebben op een goede invulling van producentenverantwoordelijkheid. Het ten behoeve van producenten en/of importeurs die zijn aangesloten bij de leden van de vereniging het zoveel als mogelijk optimaliseren en standaardiseren van de inzamel- en recyclingsystemen (in de ruimste zin van het woord) van de leden van de vereniging.

Nieuws

Contact

Deze website is een initiatief van de Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN)

Mail: vpn@producenten-verantwoordelijkheid.nl
Telefoon: 088 - 024 1100