im_leden_logo_wecycle

ao.nl kiest Wecycle als partner voor e-waste

De elektronicawebshop ao.nl is een nieuwe inzamelpartner van Wecycle. De webshop verkoopt zowel grote als kleine huishoudelijke apparaten en neemt de oude apparaten mee retour. Deze retouren gaan voortaan naar Wecycle, die de inzameling en recycling organiseert van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste).

AO is een internationaal bedrijf, oorspronkelijk afkomstig uit Engeland. Daar is AO zo groot dat zij haar eigen state-of-the-art recyclingfabriek heeft voor koelkasten en andere grote huishoudelijke apparaten. Hier worden meer dan 700,000 koelkasten per jaar gerecycled, wat neerkomt op een vijfde van alle koelkasten die in het Verenigd Koninkrijk jaarlijks worden afgedankt. Evert van Ginkel, Head of Retail van ao.nl: “Net als AO staat Wecycle voor goede kwaliteit en uitstekende service. Verantwoordelijk omgaan met afgedankte apparaten vinden wij heel belangrijk. Vandaar dat wij in Nederland kiezen voor Wecycle als onze partner.”

“Wij zijn blij met een professionele samenwerkingspartner als ao.nl. Dit sterk groeiende bedrijf neemt zijn rol in de circulaire economie serieus en past daarom heel goed bij ons”, aldus Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle.

 

Over ao.nl
Online elektronica retailer ao.com werd in 2000 opgericht door John Roberts in het Engelse Bolton en is sinds 2014 beursgenoteerd in Londen. In hetzelfde jaar werd de Duitse markt betreden en in 2016 volgde ook Nederland met een hoofdkantoor in Utrecht. CEO voor Nederland en Duitsland is Alpay Güner. AO World heeft meer dan 3.000 medewerkers, waarvan meer dan 700 in Nederland en Duitsland. De omzet van AO Europa bedroeg aan het einde van het boekjaar 2017 meer dan 130 miljoen euro bij een groei van meer dan 55 procent. AO houdt het gehele bestel- en leverproces in eigen hand en werkt daarom met een eigen bezorgdienst en een eigen aansluit- en installatieservice.
Meer informatie: www.ao.nl.

Over Wecycle
Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via ons landelijk dekkend inzamelnetwerk van 10.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners dragen we dagelijks bij aan de circulaire economie. Dit doen we voor 1.800 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Bruingoed, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2017 hebben we 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 345 miljoen kilo.

Nieuws