im_leden_logo_vpn

Producenten reageren op doorontwikkeling UPV

De Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland pleit voor een duidelijke rolverdeling tussen producenten en gemeenten in UPV-systemen. Ook moeten omgevingsdiensten een uniform beleid voeren.

In een reactie op een Kamerbrief over de doorontwikkeling van uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV) die demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) Vivianne Heijnen afgelopen oktober naar de Tweede Kamer stuurde, gaat de Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland in op onderdelen die verheldering, aanscherping of aanvulling nodig hebben.

In de brief worden belangrijke aandachtspunten benadrukt die cruciaal zijn voor het succes van UPV-wetgeving, waaronder de noodzaak van heldere roldefinities en het actief en intensief betrekken van UPV-organisaties bij de doorontwikkeling van UPV-wetgeving. De brief onderstreept het commitment van de producenten aan de circulaire economie en roept op tot een constructieve dialoog om huidige en toekomstige UPV-doelstellingen te realiseren.

VPN brief: reactie doorontwikkeling UPV

 

Nieuws