Logo Stibat

Huishoudbeurs 2019: consumenten leveren massaal batterijen in

Zoetermeer, 28 februari 2019 – Tijdens de Huishoudbeurs zamelde Stibat maar liefst 160.820 batterijen in. De beurs, die van zaterdag 16 tot en met zondag 24 februari in de Amsterdamse RAI plaatsvond, trok dit jaar 200.000 bezoekers. Bij de stand van Stibat, dé batterijeninzamelaar van Nederland, konden bezoekers batterijen inleveren en werden ze beloond met mooie prijzen.

Batterijen lever je gescheiden in. Dankzij de campagnes van Stibat is dit inmiddels bij veel consumenten bekend. Onder het motto ‘Waar je ze koopt, kun je ze kwijt!’ kan gescheiden inleveren bij één van de ruim 24.000 inleverpunten in Nederland.

 

Recycling
De Huishoudbeurs was tijdelijk het grootste inleverpunt van batterijen in Nederland. Bij de stand van Stibat konden bezoekers informatie vinden over batterijen, zoals wat er gebeurt met de batterijen nadat deze zijn ingeleverd. Hoe recycling werkt en wat er met de grondstoffen uit de lege batterijen gebeurt. Zo worden de stoffen uit afgedankte batterijen onder andere verwerkt in een nieuwe fiets, pan of kaasschaaf. Het doel was consumenten over het belang van het inleveren van batterijen te informeren. Ook konden bezoekers hun batterijkennis testen door mee te doen met de Oplaad Quiz. Degene met de meeste goede antwoorden, ontving een cadeautje en maakte kans op een Pluim cadeaubon van € 15,-.

Ingeleverde batterijen
Daarnaast konden bezoekers met het inleveren van afgedankte batterijen mooie prijzen winnen. Iedere dag verlootte Stibat onder alle inleveraars meerdere Pluim cadeaubonnen ter waarde van € 15,-. Ook komen deze mensen in aanmerking voor de prijzen die Stibat iedere maand verloot voor de actie ‘Lege batterijen? Lever ze in en WIN!’. Het gaat om één reischeque van € 1000,-, twee van € 500,- en honderd Pluim cadeaubonnen van € 25,-. Door een prijs aan goed gedrag te koppelen, stimuleert dit consumenten om te blijven inleveren.

Record
Dit jaar haalde Stibat 2924 kilogram batterijen op, dat zijn maar liefst 160.820 batterijen. Absoluut record vestigde een bezoeker uit Sliedrecht, die maar liefst 38.420 batterijen inleverde. Deze bezoeker ontvangt een reischeque van € 500,-.

Nieuws