im_leden_logo_wecycle

Moppen ‘tappen’ met Wecycle op interactieve zuilen in winkelcentra

Van maandag 7 tot met zondag 13 januari kan iedereen moppen ‘tappen’ op interactieve Wecycle-reclamezuilen in 20 winkelcentra verspreid over Nederland. Door op het scherm te tikken vertellen energiezuinige lampen meerdere moppen. De actie is onderdeel van de campagne om het inleveren te stimuleren van afgedankte energiezuinige lampen in de Wecycle-bak in de supermarkt. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland.

Door de energiezuinige lamp een mop te laten tappen, spoort Wecycle de consument aan afgedankte exemplaren in te leveren in de supermarkt.

Via de Facebook-pagina van Wecycle kan iedereen ook zelf een mop insturen. De leukste verschijnen op onze Facebook-pagina.

ExterionMedia is exploitant van de interactieve Wecycle-zuilen. In de volgende plaatsen (namen winkelcentra) zijn deze actief:
Amstelveen (Stadshart)
Apeldoorn (Oranjerie)
Arnhem (Kronenburg)
Etten-Leur (winkelcentrum)
Haarlem (Schalkwijk)
Haarlemmermeer (4Meren en De Symfonie)
Heerhugowaard (Middenwaard)
Leiderdorp (Winkelhof)
Naaldwijk (De Tuinen)
Nieuwegein (Cityplaza)
Nijmegen (Molenpoort)
Purmerend (Willem Eggert)
Rijswijk (Prinsenpassage)
Roosendaal (Roselaar)
Rotterdam (Alexandrium en Zuidplein)
Utrecht (Overvecht)
Weert (Munt Passage)
Zoetermeer (Stadshart)

 

To tap (Engels) = tikken

 

Over Wecycle
Wij zijn de stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dit doen we voor zes producentenorganisaties, waarbij 1.750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. De inzameling en recycling organiseren we kostenefficiënt en met een maximaal milieurendement. We hebben 10.000 inzamelpunten in Nederland en werken samen met veel inzamelpartners waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan de circulaire economie.

In onze Wecycle Service Centers verbinden we de circulaire met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, geven we mensen die moeilijk meekomen in de reguliere arbeidsmarkt perspectief op een baan en neemt de kwaliteit van recycling toe.

In 2017 hebben wij 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.

 

Nieuws