im_leden_logo_alvonds_verpakkingen

Nieuwe voorzitter Afvalfonds Verpakkingen

Cees de Mol van Otterloo wordt de nieuwe voorzitter van het Afvalfonds Verpakkingen. Hij volgt daarmee Bert Roetert op, die in 2018 voorzitter werd van het Afvalfonds.

Bert Roetert: “Nadat ik na de oprichting van het Afvalfonds ruim acht jaar als bestuurslid met Cees de Mol van Otterloo in zijn rol van directeur van het Afvalfonds heb samengewerkt, ben ik bijzonder verheugd dat ik nu het voorzitterschap van het Afvalfonds juist aan hem mag overdragen. Op deze manier is het voorzitterschap in zeer goede en ervaren handen. Zijn goede dossierkennis komt in de steeds complexer wordende wereld rond verpakkingen en de recycling daarvan zeer goed van pas.”

Het bestuur van het Afvalfonds bedankt Roetert voor de rol die hij als voorzitter heeft vervult. Onder Roeterts bezielende voorzitterschap is constructief door het verpakkend bedrijfsleven samengewerkt om van producentenverantwoordelijkheid voor verpakkingen een succes te maken.

Cees de Mol van Otterloo was sinds de oprichting in 2012 algemeen directeur van het Afvalfonds. 1 januari 2021 werd hij opgevolgd door Hester Klein Lankhorst. “Ik vind het een eer om als voorzitter van het Afvalfonds aan de slag te gaan en bij te kunnen dragen aan de verdere invulling van producentenverantwoordelijkheid voor verpakkingen en de regierol die het verpakkend bedrijfsleven op zich neemt op het gebied van recycling en verduurzaming van verpakkingen,” aldus De Mol van Otterloo.

 

Nieuws